Інформація про хід виконання районної комплексної Програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям до 2017 року

Дата: 07.02.2017 10:00
Кількість переглядів: 973

     З метою підтримки сім'ї, попередження насильства в сім’ї, забезпечення конституційних прав і законних інтересів дітей, оздоровлення та відпочинку дітей, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, сприяння демографічному розвитку відповідно до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» та на виконання районної комплексної Програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям до 2017 року» протягом 2016 року служба у справах дітей та сім’ї Обухівської районної державної адміністрації брала участь у здійсненні заходів щодо соціального захисту і захисту прав та інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме: ведення особових справ дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, здійснення контролю за умовами проживання, утримання та виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновлених дітей, ведення обліку дітей району, які опинилися в складних життєвих обставинах, проведення профілактичних бесід з батьками дітей, які вчинили правопорушення.

Відповідно до ст. 4 Закон України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» протягом року представники служби у справах дітей та сім’ї райдержадміністраці, відповідно до своїх повноважень, представляли інтереси дітей в судах, а саме в цивільних та кримінальних справах.

Представниками органу опіки та піклування до Обухівського районного суду Київської області в 2016 році заявлено п’ять позовів про позбавлення батьківських прав та один позов про встановлення факту родинних відносин.

Вилучено одну дитину в с. Семенівка Обухівського району та направлено до інфекційного відділення Обухівської центральної районної лікарні. Після чого останніх було влаштовано під опіку.

З метою удосконалення організації повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей на виконання ст.7 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» та районної комплексної Програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям до 2017 року» служба у справах дітей та сім’ї протягом 2016 року здійснювала координацію робіт, пов’язаних із реалізацією заходів щодо оздоровчої кампанії та організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей.

Одним з основних чинників забезпечення якісного оздоровлення та відпочинку дітей є належне та своєчасне фінансування, яке здійснюється за рахунок коштів з районного та обласного бюджетів, профспілкових комітетів, залучення коштів громадських та благодійних організацій, батьківських коштів та коштів з інших джерел не заборонених законодавством. В Обухівському районі на 2016 рік на оздоровлення та відпочинок дітей з районного бюджету виділено 165, 700 тис. грн, з яких 100 тис. грн. на оздоровлення та 65, 700 тис. грн. на відпочинок.

Відділ освіти, управління соціального захисту, служба у справах дітей та сім’ї Обухівської районної державної адміністрації, Обухівська центральна районна лікарня проводять підбір та направлення дітей на оздоровлення в дитячі оздоровчі заклади із числа:

  • дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • дітей-інвалідів;
  • дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей;
  • дітей, які постраждали внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС;
  • дітей, сім’ї яких опинились в складних життєвих обставинах;
  • дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов'язків;
  • дітей, які перебувають на диспансерному обліку;
  • талановитих та обдарованих дітей.
  • дітей тимчасово переміщених з зони проведення АТО,
  • діти батьки яких приймали участь в антитерористичній операції.

За період літньої кампанії 2016 року оздоровчими послугами були забезпечені 3207 дітей району, що становить майже 72,% від кількості дітей шкільного віку в районі.

Служба у справах дітей та сім’ї веде облік дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. На вищевказаному обліку станом на 31.12.2016 перебуває 12 дітей.

Службою у справах дітей та сім'ї проводяться профілактичні бесіди з дітьми, у яких виникли проблеми з навчанням, та їх сім’ями/опікунами, з дітьми, які перебувають на обліку в складних життєвих обставинах. Так, з початку 2016 року було проведено 57 профілактичних бесід в даній сфері.

Значний внесок в попередження негативних проявів серед підлітків дає співпраця з працівниками Обухівської центральної районної лікарні та комунального закладу Обухівської районної ради «Обухівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги». А саме, з медиками, які працюють в селах району, вони, знаючи кожну родину, намагаються підтримати та допомогти людям.

За звітний період Обухівським районним судом Київської області винесено рішення про усиновлення трьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за участю представника органу опіки та піклування. Також трьох дітей усиновлено одним з подружжя, так зване внутрішньосімейне усиновлення. Службою підготовлено відповідні висновки та видано громадянам на руки. Три родини усиновили дітей.

Станом на 31 грудня 2016 року на обліку служби у справах дітей та сім’ї перебуває 4 родини, що бажають усиновити дітей.

Також служба у справах дітей та сім’ї Обухівської районної державної адміністрації здійснює облік багатодітних сімей Обухівського району. Всього на обліку служби перебуває 271 багатодітна сім’я.

Спеціалістами служби проводиться консультації з питань оформлення документів на встановлення Почесного звання «Мати-героїня».

На виконання районної комплексної Програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям до 2017 року» та у зв’язку зі складною суспільно-політичною ситуацією, що склалася на сході країни службою у справах дітей та сім’ї Обухівської районної державної адміністрації за підтримки служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації у 2016 році забезпечено надання матеріальної допомоги  сім’ям, які вимушені були залишити тимчасово окуповану територію АР Крим та територію проведення антитерористичної операції. Також за підтримки служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації одноразова матеріальна допомога надавалася учасникам антитерористичної операції та їхнім сім’ям.


 

Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь