Свято храму книг

Дата: 30.09.2016 15:31
Кількість переглядів: 903

        29 вересня в Обухівській центральній районній бібліотеці пройшли урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Це свято об’єднало працівників районної бібліотеки та сільських бібліотек району. Найактивніший користувач бібліотеки для дітей, учень ЗОШ №1 Андрій Нечай привітав бібліотекарів віршами. Із привітаннями та щирими побажаннями на свято завітали керівники району.

         Звертаючись до бібліотекарів, С.В. Білецький наголосив, що людина, яка в дитинстві читала правильні книги, може досягти певних висот. Тому серед великого розмаїття книг бібліотекарю потрібно вибрати і дати дитині таку літературу, щоб формувався її характер, її світогляд, щоб в майбутньому ця людина завжди мала свою точку зору. Для кожної освіченої людини, бібліотекар – це насамперед творча особистість, яка безкорисливо, щедро з повною віддачею служить суспільству, читачеві. Ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу слова, - що може бути достойнішим? Кращі працівники бібліотек були нагороджені подяками райдержадміністрації та районної ради та грамотами відділу культури, національностей, релігій та туризму Обухівської РДА за вагомий особистий внесок у розвиток бібліотечної справи, високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю.

           Про історію книги, про роль книги в житті людини, історію виникнення бібліотек, про відомих бібліотекарів світу розповіла провідний методист ЦРБ Є.Шабала.

           До свого професійного свята бібліотечні працівники районної бібліотеки для дорослих підготували літературно-історичний екскурс «Вірний син свого народу», присвячений 150-річчю від дня народження Михайла Грушевського. Присутні на святі бібліотекарі дізнались багато цікавих та маловідомих фактів про життя та діяльність велетня національної культури України. Саме з його творчою спадщиною пов’язані ідеї відродження української культури і науки, історичної свідомості й національної гідності народу. До ювілею М.Грушевського було розгорнуто книжкову виставку, огляд літератури з виставки зробила провідний бібліограф О.Данько.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь