На Обухівщині відзначили День Європи в Україні

Дата: 11.05.2017 14:07
Кількість переглядів: 829

Сьогодні, 11 травня 2017 року біля приміщення Обухівської районної ради за участі голови Обухівської районної ради Шушакова К.О., в.о. голови Обухівської районної державної адміністрації Садовського Р.М. та заступника голови Обухівської РДА Білецького С.В. відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу, приурочена прийняттю Європейським парламентом безвізового режиму для України та Дню Європи в Україні.

Серед учасників заходу - керівники установ, організацій, працівники радйонної ради та райдержадміністрації, представники громадських організацій, ветерани АТО, лідери учнівської молоді, громадські активісти, депутати, волонтери.

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

День Європи – свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня. Саме в цей день, 9 травня 1950 року, міністр закордонних справ Франції Робер Шуман виступив з заявою, в якій висунув ідею Європейської інтеграції. Ось тоді й об’єдналися перші шість країн, які на сьогоднішній день перетворились у союз 25 держав.

Відзначаючи День Європи у травні, європейські інституції прочиняють свої двері для відвідувачів. Громадяни можуть ближче ознайомитися з європейською політикою та роботою Єврокомісії, Європарламенту, Ради Міністрів ЄС.

Прапор Європи —– це яскраво-синє полотнище з дванадцятьма золотими зірками, які утворюють коло посередині. У конкурсі на найкращий проект прапора брали участь сотні художників. Автором переможної ідеї вигляду прапора був Арсен Хайц – французький скульптор. 9 грудня 1955 р. Комітет міністрів Ради Європи схвалив проект прапора, урочиста інаугурація якого відбулася 13 грудня того ж року в Парижі.

1 травня 2004 р. Євросоюз став безпосереднім сусідом України.

Україна – єдина держава не член Європейського Союзу, в якій на державному рівні відзначається День Європи.

Щорічне відзначення згаданого заходу в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 р., яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи.

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь