Змагання юних патріотів Київської області на Обухівській землі

Дата: 20.06.2016 16:40
Кількість переглядів: 1084

15 – 17 червня 2016 року в селі П’ятихатки Обухівського району Київської області пройшов ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)». Уже вдруге юних джур Київщини гостинно вітали на території Навчального полігону Державного підприємства «Мобільний рятувальний центр» ДСНС України. Захід проводився з метою патріотичного виховання учнівської молоді, формування активної громадянської позиції, готовності до захисту Вітчизни.

Цього року для участі в обласному етапі гри прибули 35 роїв (команд) з районів та міст Київщини, а також рій з міста Краматорська Донецької області.

Юні джури протягом трьох днів змагалися  у 12-ти конкурсах. Демонстрували знання та вміння стройової підготовки під час конкурсу строю та пісні «Впоряд». Творчо-мистецьке «знайомство» з роями відбулося на конкурсі «Ватра». Встигли  і  постріляти з пневматичної зброї, продемонструвати  навики по хімічному захисту та бойовому розгортанню, показали свої знання з історії, медицини, топографії тощо.

Така насичена програма  вимагала від юних джур максимальної організованості й зосередженості, адже під час одних конкурсів потрібно було показати ерудованість, під час інших – спеціальні навики, фізичну витривалість тощо.

У перервах між конкурсами проводились цікаві майстер-класи з козацьких бойових мистецтв, вивчення матеріальної частини автоматичної зброї (АК-74), з використання індивідуальних засобів захисту в надзвичайних ситуаціях, бойового розгортання, надання першої медичної допомоги за допомогою підручних засобів. Також діти мали змогу відточити свої навики на майстер-класах з характерницьких практик, в’язання туристських вузлів, тренування на смузі перешкод.

Кожен ранок розпочинався з ранкової руханки для всіх, майже 400 учасників, що проводив наш педагог, вчитель фізичного виховання Германівської гімназії – Матвієнко О.О.

Три учні Української ЗОШ І-ІІІ ст. №1   проживали  з командами три дні у якості комендантського загону та надавали фізичну допомогу у будь –яких організаційних питаннях (допомагали на кухні, у розміщенні реквізитів у конкурсах тощо)

Обухівський район представляв рій (команда) – переможець районного етапу гри – учні Германівської гімназії під керівництвом Матвієнка М.О. та Терещенко Т.Ю. Цього року  команда  виборола  І місце у конкурсі –презентації  «Добре діло», І місце у конкурсі «Перетягування линви», ІІ місце у конкурсі першої долікарської допомоги «Рятівник», ІV місце у конкурсі –представленні «Ватра».  Талановиті діти «не пасли задніх» у жодному конкурсі і завжди входили у вісімку переможців по всіх конкурсах.        

Молоді джури – це унікальні діти, нащадки славного козацького роду, що однозначно мають бути сильними і здоровими, спритними і розумними. Саме такими були юні обухівчани.

Дякуємо педагогам за підготовку учасників та юним джурам за перемоги!!!

Директор ОРЦТДЮ, Гайко Н.С.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь